XTB: BNR nu va lasa euro sa treaca de 4,65 de lei

Data publicarii: 07-12-2012 | Finante-Banci

"Arsenalul considerabil" al Bancii Nationale a Romaniei face din aceasta "cel mai puternic actor de pe piata", astfel incat, pe termen mediu, tendinta de depreciere a leului "va fi contracarata, cel mai probabil in apropierea nivelului record atins anterior, de 4,65 lei/euro", potrivit unui raport al casei de intermediere XTB. Scindarea mediului politric autohton continua sa intretina volatilitatea de pe piata valutara.

"Tensiunile existente intre presedinte si USL (alianta politica virtual castigatoare a alegerilor, n.r.) vor determina presiuni nefavorabile evolutiei leului", scrie in raportul sau, Claudiu Cazacu, analistul sef al firmei de intermediere a tranzactiilor cu instrumente derivate X-Trade Brokers (XTB), sucursala Romania.

Prin comparatie, "alegerile din Polonia nu au influentat pietele, intrucat nu a existat o schimbare perceptibila in scorul democratiei. In Ungaria, pe de alta parte, rata de schimb EUR/HUF (euro/forint) a fluctuat puternic atunci cand actiunile guvernului ungar au avut un ecou negativ in Vest, iar negocierile cu FMI erau la fel de volatile ca un roller-coaster", spune analistul XTB. Romania s-a confruntat cu volatilitate inca din vara acestui an.

Cititi integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: