DE CE ai sanse mai mari sa iti gasesti un job in luna decembrie

Data publicarii: 07-12-2012 | HR/Cariere

Foarte multi dintre cei care isi cauta un loc de munca sau vor sa-si schimbe jobul se gandesc sa intrerupa activitatea de cautare pana dupa Sarbatori. Nu este o idee foarte buna, spun specialistii in resurse umane.

Contrar aparentelor, luna decembrie nu este o luna moarta pentru joburi si angajari, ci sansele candidatilor sunt chiar mai mari decat in alte perioade ale anului, din mai multe motive:

1. Activitatea de business nu se intrerupe in luna decembrie. Firmele nu isi incetinesc activitatea de recrutare in aceasta perioada a anului, ci isi vad in continuare de treaba. Ceea ce este valabil pentru persoanele individuale si pentru familii nu se aplica si in cazul companiilor.

2. Multe firme fac angajari suplimentare pentru ca au varful de sezon. Volumul afacerilor este mai mare in aceasta perioada pentru firmele din mai multe domenii, ceea ce inseamna ca apar angajari temporare. Un job pe o perioada determinata este primul pas catre

3. Concurenta pe joburi este mai mica decat in restul anului. Cei mai multi dintre candidati isi tempereaza cautarea unui job in aceasta perioada, crezand ca angajatorilor nu le pasa de recrutare in luna decembrie. Poti beneficia de aceasta impresie falsa a celorlalti candidati.

4. Unii manageri nu vor sa ramana cu bugetul necheltuit. Uneori bugetul de sfarsit de an poate contine mai multe oportunitati de angajare decat o va face in luna ianuarie. Daca o firma a ramas cu bani necheltuiti la categoria "noi angajari", s-ar putea grabi sa ii consume intr-un mod inteligent acum.

5. Networkingul specific Sarbatorilor iti permite sa afli de noi joburi. Te poti folosi de comunicarea febrila din aceasta perioada a anului ca sa afli oportunitati de angajare care nu erau facute publice. Multi sunt mai generosi acum decat in restul anului si procesul de recrutare ar putea decurge rapid in favoarea ta.

6. Poti sa pleci mai usor la interviuri de angajare. Daca la tine la firma programul este mai lejer in luna decembrie, inseamna ca ai mai mult timp pentru interviurile de angajare. Poti sa lipsesti o ora sau doua fara sa se simta lipsa ta.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: