Numaratoarea paralela partiala: USL a castigat 25 de judete si a obtinut deocamdata 346 de mandate

Data publicarii: 10-12-2012 | Politica

Uniunea Social Liberala a castigat toate mandatele din 25 de judete si a obtinut deocamdata 346 de mandate in Parlament, estimandu-se in continuare o crestere a acestora, conform numaratorii paralele partiale efectuate la sediul Partidului Social Democrat, in noaptea de duminica spre luni, dupa cum a declarat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Judetele in care colegiile sunt inchise si USL a castigat sunt: Arges, Bacau, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea si municipiul Bucuresti. 

"In afara de mandatele din aceste 25 de judete, unde am inchis toate colegiile, deci am luat toate mandatele de parlamentari din aceste 25 de judete, numarul total de mandate pe care USL le-a castigat pana la aceasta ora este de 346. Asta inseamna ca, daca numarul de parlamentari ramane 470 - 73,6% numar de mandate (n.r. - apartin USL), daca numarul de parlamentari ajunge la 500 inseamna 69,2%, daca numarul de parlamentari se duce la 520, USL-ul are 66,5%. Numai pana la aceasta ora avem 346 de mandate, dar numarul de mandate pentru USL va creste", a declarat Dragnea, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD. 

El a dat si cateva detalii legate de o serie de lideri PDL, subliniind ca acestea i-au fost cerute. El a adaugat ca aceste date sunt de asemenea provizorii, pentru ca inca se numara. 

Potrivit lui Dragnea, presedintele PDL, Vasile Blaga, n-ar mai intra in viitorul Parlament. "In ceea ce il priveste dl. Blaga, acolo mandatul este inchis de USL, deci a castigat USL cu peste 55 la suta. Dl Blaga si dl Mataca de la PP-DD sunt aproape la egalitate, acum dl Blaga este pe locul doi cu 20,6% si 19,2% cel de la PP-DD, dar se numara in continuare. La Suceava, la dl Flutur, din numaratorile noastre are 35,6%, iar colegul nostru are 56,8%. La Vaslui dl. Cristi Boureanu are 25,8% si Toader Dima are 68,7%, iar pe colegiul dlui Mihail Neamtu USL a inchis colegiul cu peste 50% de Flavius Maduta. Pe colegiul dlui Ungureanu inca se numara. Exista informatii din partea colegilor nostri, ei estimeaza ca vom inchide si acolo cu peste 50 la suta", a detaliat secretarul general al PSD. 

El a precizat ca luni, la ora 10,00, spera sa aiba toate informatiile din toate sectiile de vot si cu repartizarea mandatelor pe fiecare formatiune politica. 

Intrebat despre necesitatea negocierilor cu UDMR, Liviu Dragnea a aratat ca "exista o discutie inceputa cu UDMR si ea va continua". "Dar nu este exclus ca USL sa se apropie de 70%. In opinia mea, cred ca USL va avea un numar de mandate de doua treimi din Parlament. Nu cred ca vom avea sub 66%", a adaugat Dragnea. 

Cat priveste consultarile cu presedintele Traian Basescu, Liviu Dragnea a opinat ca acestea vor avea loc marti sau miercuri dupa-amiaza, prilej cu care si-a exprimat speranta ca seful statului sa il desemneze premier pe Victor Ponta. 

Secretarul general al PSD a subliniat ca partidele componente ale USL vor merge la consultarile de la Cotroceni in alianta, asa cum au procedat si pana acum. "Vom merge ca alianta, asa vom face, se va merge in USL categoric", a spus Dragnea intrebat ce va face PSD daca presedintele Basescu va chema separat partidele din USL la consultari. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: