TVR a informat CNA privind renuntarea la licenta TVR Cultural, ca urmare a 'situatiei financiare critice'

Data publicarii: 11-12-2012 | Media

Televiziunea Romana a informat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) privind renuntarea la licenta de emisie a TVR Cultural, ca urmare a "situatiei financiare critice", informeaza institutia media intr-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, informarea a fost facuta la expirarea celor 90 de zile pentru care institutia a solicitat suspendarea TVR Cultural. 

''Am cautat solutii pentru a relua emisia canalului cultural al TVR, insa, eforturile noastre s-au lovit de costuri pe care nu ni le putem permite in contextul situatiei financiare critice actuale si nici nu am dorit sa renuntam la calitate. Realizarea si difuzarea programelor cultural-educative raman o prioritate pentru televiziunea publica'', spune Claudiu Saftoiu, presedinte-director general al TVR. 

Emisia canalului TVR Cultural a fost suspendata in data de 15 septembrie, masura fiind luata prin ordin al presedintelui-director general al societatii, Claudiu Saftoiu, ca parte a procesului de implementare a Programului de redresare economica a SRTv, elaborat in concordanta cu prevederile OUG nr. 33/2012 si aprobat de Consiliul de Administratie al societatii. 

"Decizia a fost luata in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Legea 41/1994 de organizare si functionare a SRTv face referire la programele 1 si 2, la un departament care difuzeaza emisiuni pentru strainatate si la studiourile teritoriale, al caror canal de exprimare este acum si TVR 3. Potrivit Programului de redresare economica a SRTv, misiunea TVR Cultural va fi preluata de viitorul canal TVR 2, a carui grila va cuprinde, printre altele, publicistica culturala, documentare, spectacole de teatru, opera, concerte si productii muzicale prezentate pe genuri, filme de arta, programe educative dedicate copiilor si tinerilor, productii ale tinerilor creatori independenti, divertisment de calitate adresat tuturor categoriilor de varsta", se mai arata in comunicatul TVR. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: