Regrupare pe cea mai dulce piata: ciocolatele Heidi si Kandia devin surori

Data publicarii: 11-12-2012 | Afaceri

Pentru a spori potentialul de dezvoltare al Heidi Chocolat SA ("Heidi") pe piata locala si internationala de retail a ciocolatei premium, Laderach a agreat cu detinatorii Kandia Dulce SA ("Kandia Dulce") vanzarea Heidi. Astfel, Heidi Chocolat si Kandia Dulce vor deveni companii surori, in proprietatea companiei nou create - KEX Confectionery SA, se anunta intr-un comunicat al afiliatilor.

Cine este Heidi

Heidi Chocolat a fost infiintata in anul 1994 si a apartinut integral familiei elvetiene Laderach, detinatoare a Confiseur Laderach AG. Heidi Chocolat este situata in Pantelimon, langa Bucuresti, si are peste 350 de angajati.

Compania este focusata pe segmentul premium si isi comercializeaza produsele sub brandul Heidi. Produsele Heidi sunt in mare parte tablete de ciocolata, dar in portofoliul producatorului sunt incluse, de asemenea, praline, batoane de ciocolata si produse de sezon. Ciocolata Heidi este prezenta in peste 40 de tari din intreaga lume.

Cine este Kandia

Portofoliul actual de produse al Kandia Dulce include Rom, Magura, Primola, Kandia, Laura, Novatini, Cremita, Sugus si Silvana. Avand deja o pozitie de lider in randul producatorilor de ciocolata, biscuiti si produse zaharoase, compania este focusata pe segmentul mainstream atat pe piata din Romania, cat si in pietele externe unde este prezenta prin produsele sale.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: