Victor Ponta: Nu s-a luat nicio decizie privind colaborarea cu UDMR

Data publicarii: 11-12-2012 | Politica

Premierul Victor Ponta a afirmat luni ca USL nu a luat inca o decizie vizand colaborarea cu UDMR, dar a sustinut ca isi propune sa 'reunifice societatea'.

'Nu s-a luat nicio decizie cu UDMR. Eu am spus ceea eu cu Crin Antonescu am discutat la nivel informal, deciziile se pot lua doar formal: in cadrul conducerilor, in cadrul grupurilor parlamentare. Nu exista in acest moment nicio decizie de colaborare cu altcineva a USL, exista insa o intentie a mea si a lui Crin Antonescu de a incerca sa aplicam ceea ce am promis in campanie, si anume o politica de reunificare a Romaniei, de reprezentare a tuturor intereselor', a spus Ponta la Romania TV.

El a afirmat ca nu-si propune sa foloseasca majoritatea parlamentara obtinuta de USL dupa legislativele din 9 decembrie pentru a 'cotropi' concurentii politici.

'Noi nu facem o majoritate prin care sa-i cotropim pe ceilalti, sa omoram maghiari, PDL-isti. Eu vreau sa folosim aceasta majoritate tocmai pentru a face invers decat a facut Traian Basescu: sa reunific aceasta societate. Nu mai vreau sa-i pun pe doctori contra pacientilor, pe profesori contra elevilor, pe romani contra maghiarilor sau a romilor. Dar decizia nu se iau doar de catre mine si Crin Antonescu', a punctat Victor Ponta.

La remarca moderatorilor ca Antonescu a exprimat o rezerva fata de colaborarea cu UDMR, Ponta a spus ca nu a vorbit 'de capul sau'.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat duminica seara la Targu Jiu ca USL va incepe discutiile cu UDMR pentru formarea unei majoritati parlamentare.

Ponta a precizat ca a vorbit la telefon cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, pe care l-a felicitat pentru rezultatul obtinut in alegerile parlamentare.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: