Raiffeisen: Negocierile Guvernului cu FMI de anul viitor vor fi mai dure decat precedentele

Data publicarii: 11-12-2012 | Finante-Banci

Negocierile Guvernului cu FMI de la inceputul anului viitor vor fi mai dure decat rundele precedente, in conditiile in care cadrul fiscal general anuntat pentru urmatorii patru ani implica unele riscuri pentru procesul de consolidare bugetara, potrivit unei analize a Raiffeisen.

In acest context, analistii bancii considera ca pe termen scurt se vor mentine presiunile asupra preturilor obligatiunilor romanesti si a leului.

"Avand in vedere incertitudinile legate de politicile economice si perspectivele unor negocieri dure cu FMI asupra proiectului de buget pentru anul viitor, continuam sa avem asteptari precaute legate de preturile obligatiunilor si cotatia leului, pe termen scurt", potrivit analistilor.

Dupa incheierea alegerilor, formarea noului guvern, in contextul tensiunilor dintre presedintele Basescu si USL, si adoptarea legii bugetului pentru 2013 sunt prioritare.

"Inainte de aprobarea bugetului, autoritatile din Romania trebuie sa negocieze principalele politici economice cu FMI si Comisia Europeana, in cadrul acordului preventiv actual si in perspectiva prelungirii acestuia in 2013", se arata in analiza.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: