Modificari la Prima Casa, pentru evitarea blocajelor din practica. Vezi care sunt schimbarile

Data publicarii: 11-12-2012 | Finante-Banci

Programul Prima Casa va avea de anul viitor o legislatie modificata pentru a permite derularea acestuia in mai bune conditii, intrucat din practica au fost identificate diferite blocaje procedurale. Un eveniment care a atras dupa sine principalele modificari il reprezinta incendiul de la complexul Confort City al fratilor Negoita, legislatia nepermitand atunci schimbarea locuintei avariate sau achizitionarea alteia cu finantare tot prin Prima Casa. Vezi ce imbunatatiri au fost aduse.

Potrivit modificarilor ce vor fi aduse OUG 60/2009 privind programul Prima Casa, pentru cazurile in care au loc evenimente de natura a aduce avarii unui imobil finantat in cadrul programului, Ministerul Finantelor si finantatorul isi pot exprima acordul cu privire la novarea (schimbarea, n.r.) locuintei avariate daca aceasta este improprie locuirii in urma producerii unui risc asigurat.

Legea va permite interventii de imbunatatire sau extindere

Totodata, in practica s-a constatat ca cei de la Cartea Funciara interpretau diferit, de la un judet la altul, ridicarea interdictiei de instrainare a imobilului dupa ce ipoteca in favoarea statului roman si a finantatorului a fost radiata odata cu stingerea creditului (fie cu despagubirea de la asigurator, fie prin rambursarea anticipata). In unele judete aceste interdictii se ridicau automat odata cu radierea ipotecii, in altele se cereau acte suplimentare care sa ateste acest lucru, desi era evident, explica reprezentanta FNGCIMM.

Cititi integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: