Florin Georgescu, posibil sef peste megastructura de 6 miliarde de euro din asigurari si pensii

Data publicarii: 11-12-2012 | Finante-Banci

In graba mare, Guvernul vrea sa uneasca institutiile care supravegheaza piata asigurarilor, Bursa, si pensiile private. Este, se pare, visul ministrului fi nantelor, cel care ar fi conditionat chiar intrarea la guvernare de constituirea acestui monstru de peste 6 miliarde de euro

Model bulgar, nu european. De ce atata graba?

Infiintarea ASF va duce la desfiintarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor( CSA), a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare(CNVM) si a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private(CSSPP) acest lucru neinsemnand insa ca angajatii celor trei institutii vor fi disponibilizati. Potrivit proiectului de ordonanta, noua structura va prelua atributiile si "tot personalul” celor trei supraveghetori.

In mod normal, o astfel de actiune presupune timp insa Guvernul intentioneaza sa adopte ordonanta pana cel tarziu miercuri adica la doar doua zile dupa ce a fost lansata in dezbatere. "Nici un partid politic nu a fost consultat.” Aceasta ordonanta se vrea adoptata neaparat miercuri, 12 decembrie in conditiile in care a fost afisata pe site-ul MFP abia in data de 10 decembrie. De asemenea, nu are avizul institutiilor implicate si anume CNVM, CSA, CSSPP aviz ce a fost cerut tot astazi. DE unde atata graba?”, se intreaba o sursa apropiata situatiei.

Desi a fost promovat ca model de inspiratie europeana proiectul este similar doar cu cel din Bulgaria intrucat, in restul tarilor UE, sistemul cuprinde si supravegherea bancara.

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: