Isarescu: Romania incepe anul 2013 fara a mai fi in grupul tarilor cu un deficit fiscal excesiv

Data publicarii: 12-12-2012 | Finante-Banci

Romania incepe anul 2013 iesind din gruparea tarilor cu un deficit fiscal excesiv, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

'In ceea ce priveste sistemul fiscal, acesta a fost tinut in limitele planificate. 

Este o mare realizare, pentru ca este an electoral, cu atat mai mult cu cat ajustarea din ultimii trei ani si jumatate este masiva in cazul Romaniei, in termeni fiscali este de ordinul a 7-8 procente din PIB. Ca veteran, pot sa va spun ca este una dintre cele mai mari ajustari pe care le-a avut Romania. Datorita acesteia si realizarilor din acest an putem spune ca incheiem anul 2012 si incepem anul 2013 cu o Romanie iesind din capitolul sau gruparea tarilor cu un deficit fiscal excesiv. Este o realizare foarte mare ', a spus Isarescu. 

Potrivit acestuia, unul dintre obiectivele pe care Romania le are in acest an nou 2013 este ca din punct de vedere fiscal sa strangem surubul. 

'Va trebui sa fim foarte chibzuiti si sa tinem dozajul de asa maniera incat sa nu mai fie nevoie candva sa mai strangem surubul si sa spunem asa dezlegarea sa fie cat se poate de prudenta si realista. Asta inseamna ca ceea ce numim noi venituri disponibile la nivelul populatiei va avea tendinta de crestere si devine o sursa a cresterii economice. 

Cu acest activ, cu punerea in practica a reformelor structurale si o mai buna absorbtie a fondurilor europene, Romania are sanse sa aiba crestere economica importanta la anul, indiferent de ce se intampla in Europa', a explicat guvernatorul BNR.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: