OUALE s-au scumpit cu 8% intr-o singura luna! VEZI unde sunt majorari de 24% si 22%!

Data publicarii: 12-12-2012 | Economie

Inflatia anuala in luna noiembrie a fost de 4,56%, depasind din nou tinta asumata de BNR, de 3% plus/minus un punct procentual. Cu toate acestea, inflatia lunara, care indica majorarea preturilor in luna noiembrie fata de decembrie, a fost destul de redusa, de 0,04%, potrivit datelor comunicate astazi de Institutul National de Statistica. 

In noiembrie, singurele care au crescut fata de octombrie au fost preturile la bunuri alimentare, in timp ce la marfuri nealimentare si servicii avem de-a face cu ieftiniri.

In ciuda evolutiei bune per ansamblu, romanii au avut insa luna trecuta de suportat scumpiri extrem de mari la alimentele de baza, dupa cum reiese din comunicat. Astfel, ouale s-au scumpit cu 8%, fasolea si cartofii s-au scumpit cu 2,4%, uleiul cu 1,5%, iar branza cu circa 1%. 

Mai scump cu circa 25% decat anul trecut

Fata de anul trecut, unele produse alimentare sunt mai scumpe si cu 24%. Este vorba de cartofi, care in raport cu noiembrie 2011 au preturi cu 24% mai mari, in timp ce fasolea, citricele si fructele proaspete au preturi mai mari cu 22%, 18% si, respectiv, 15%, mai mari in raport cu noiembrie 2011. 

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: