Scandal pe piata de capital: statul vrea sa desfiinteze Rasdaq, investitorii acuza CNVM ca distruge piata

Data publicarii: 12-12-2012 | Bursa

CNVM a publicat, in noiembrie, un proiect normativ in care se prevede ca firmele listate pe piata Rasdaq si cele de la segmentul "Nelistate" sa fie mutate pe una din pietele reglementate sau un sistem alternativ de tranzactionare, in caz contrar urmand sa fie transferate automat pe ATS-ul Bursei de Valori Bucuresti. Asta inseamna practic desfiintarea platformei Rasdaq, un proiect fata de care investitorii protesteaza vehement.

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) se opune desfiintarii Rasdaq si spune ca reafirmarea statutului de piata reglementata, conform deciziei de infiintare a acestei piete (adoptata in 1996), este singura solutie legala si utila pietei de capital din Romania.

O "insistenta suspecta"

"AIPC constata cu neplacere insistenta suspecta cu care CNVM, in loc sa rezolve problemele unei piete intr-o criza tot mai accentuata, produce mai bine de de 6 ani incoace «proiecte» de distrugere a pietei Rasdaq, proiecte care nesocotesc legislatia existenta a pietei de capital si drepturile investitorilor de pe aceasta piata. Aceste proiecte au fost si inoportune, mentinand in ultimii ani o stare de incertitudine care a descurajat investitia pe aceasta piata, contribuind astfel la scaderea lichiditatii si capitalizarii pietei romanesti de capital", se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: