Guvernul Ponta II - Structura noului Cabinet si numele ministeriabililor negociate pana acum

Data publicarii: 12-12-2012 | Politica

Structura guvernul Ponta II va avea la baza modelul de organizare al Comisiei Europene, premierul dorind ca fiecare ministru sa aiba o legatura directa cu omologul sau european. Pe langa aceasta caracteristica, viitorul Cabinet va fi unul care va pregati regionalizarea tarii, multe atributii de la centru urmand sa fie repartizate catre teritoriu. De altfel, liderii din tara au cerut mai multi bani de la centru, in special din cotele defalcate din impozitul pe venit.

Guvernul Ponta II urmeaza sa aiba 22 de ministri, inclusiv cei delegati, o serie de portofolii europene neavand corespondent in plan national. Comisia Europeana este compusa din 26 de comisari la care se adauga presedintele Jose Manuel Barroso.

Dragnea ia Administratia si Dezvoltarea regionala

O prima schimbare fata de actualul Guvern este reprezentata de spargerea Ministerului Administratiei si Internelor. Componenta de Administratie, la care s-ar putea adauga cea de Dezvoltare Regionala, ar intra sub jurisdictia secretarului general al PSD, Liviu Dragnea.

O surpriza: Eugen Orlando Teodorovici

O zona cheie in viitoare guvernare o reprezinta absorbtia fondurilor europene, premierul Ponta insistand pentru un Minister al Fondurilor Europene care sa aiba mai multe putere de decizie. Cu toate acestea, in randul partidelor mutarea nu este vazuta cu ochi buni, ministrii sustinand ca este greu ca acest lucru sa se intample imediat, deoarece sunt programe europene in derulare. Pentru acest minister, Ponta il prefera pe consilierul sau Eugen Orlando Teodorovici. 

Cititi integral pe Gandul.info


Ultimele stiri pe BankNews.ro: