Bostina si Asociatii obtine in instanta anularea unei corectii pe fonduri UE de peste 4 milioane de RON dispusa de MDRT impotriva CJ Covasna

Data publicarii: 13-12-2012 | Economie

Bucuresti Bostina si Asociatii, prin avocat asociat Catalin Giscan si avocat senior Lucia Ferendinos,  a obtinut in instanta anularea unei corectii pe fonduri UE de peste 4 milioane de RON dispusa de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT)  impotriva Consiliului Judetean Covasna in cadrul contractului de finantare avand ca obiect "Reabilitare drum judetean DJ 121 Covasna-Zabala-Imeni-Catalina-Targu Secuiesc, Km 32+000-49+100, jud. Covasna”.

Curtea de Apel Brasov a admis cererile formulate de avocatii de la Bostina si Asociatii in numele Consiliului Judetean Covasna, dispunand anularea notei de constatare a neregulilor si de stabilire a corectiilor financiare intocmita de Directia Control si Verificare Utilizare Fonduri Comunitare (DCVUFC) din cadrul MDRT, precum si a deciziei Comisiei de Solutionare a Contestatiilor din cadrul aceleiasi institutii centrale.

Consiliul Judetean Covasna a beneficiat de un contract de finantare nerambursabila pentru proiectul "Reabilitare drum judetean DJ 121 Covasna-Zabala-Imeni-Catalina-Targu Secuiesc, Km 32+000-49+100, jud. Covasna, proiectul fiind in curs de implementare. In februarie 2012, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin Directia Control si Verificare Utilizare Fonduri Comunitare a derulat o verificare asupra procedurilor de achizitie publica a lucrarilor atribuite in baza contractului de finantare, iar ca urmare a acestor verificari a intocmit Nota de constatare a neregulilor si de stabilire a corectiilor financiare, prin care a stabilit o corectie financiara in cuantum de 10% din valoarea contractului de lucrari. Critica MDRT - DCVUFC era relativa la unele aspecte legate de nesocotirea reglementarilor legale in materia achizitiilor publice, respectiv a principiului transparentei.

Solutia este definitiva, dar nu irevocabila si poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

"Este a doua decizie de acest fel pe care o obtine echipa noastra de avocati, in mai putin de o luna” remarca avocatul asociat Catalin Giscan. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: