Victor Ponta: Ne-am obligat sa reintregim salariile, nu ne-am obligat pentru alte mariri

Data publicarii: 13-12-2012 | Politica

Guvernul s-a angajat sa reintregeasca salariile bugetarilor, dar nu s-a angajat si pentru alte majorari ale acestora, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, la finalul unei intrevederi cu reprezentantii minoritatilor nationale din Parlament, altele decat cea maghiara.

"Noi ne-am obligat si ne-am tinut de cuvant sa reintregim salariile si inclusiv majorarea de la 1 decembrie este acoperita, chiar si in lipsa bugetului pentru luna ianuarie si pana cand este aprobat noul buget. Alte mariri de salarii nu ne-am obligat si probabil ca vor fi facute numai punctual acolo unde se economisesc resurse din alta parte", a precizat premierul. 

El a mai precizat ca toate beneficiile suplimentare sunt suspendate de multi ani de catre guvernul Boc, atunci cand a existat o cadere a PIB si o marire a deficitului. 

"Aceste suspendari au fost si sunt valabile, deci nimeni nu pierde niciun leu fata de ce are astazi. In masura in care de la 1 ianuarie o sa avem un buget aprobat lasam toate acele lucruri sa se aplice pentru ca guvernul Boc nu le-a anulat, ci le-a amanat pana la 31 decembrie 2012, calculand corect ca n-o sa mai fie el atunci prim-ministru. Acesta reprezinta un impact bugetar de 30 miliarde de lei toate la un loc, ceea ce inseamna faliment de la 1 ianuarie. Ceea ce inseamna ca, pana la momentul adoptarii bugetului, raman cum le-a suspendat dl. Boc, nu se taie niciun leu(...) iar la buget fiecare institutie vine in parte si spune ce poate sa faca, ce nu poate sa faca", a mai spus premierul Ponta. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: