Guvernul a avizat cresterea accizelor la motorina, incepand cu ianuarie 2013

Data publicarii: 13-12-2012 | Auto

Accizele la motorina vor urca incepand cu anul viitor de la 374 euro/tona la 391 euro/tona, operatiunea fiind avizata, miercuri, de Guvern prin ordonanta de urgenta. Documentul prevede atingerea nivelului minim al accizelor la motorina incepand cu 1 ianuarie 2013, de 391 euro/tona, fata de nivelul actual de 374 euro/tona.

Ordonanta permite totodata autorizarea antrepozitelor fiscale pentru depozitarea alcoolului etilic si bauturilor alcoolice si elimina restrictiile privind autorizarea antrepozitelor fiscale pentru depozitarea produselor energetice si a produselor din tutun prelucrat. Termenul de valabilitate a autorizatiei de antrepozit fiscal va fi de trei ani, iar garantia pentru antrepozitele fiscale de depozitare nou infiintate va reprezenta 6% din valoarea accizelor aferente tuturor intrarilor de produse accizabile estimate la nivelul unui an.

Agentia MEDIAFAX a anuntat, in luna mai, ca Executivul are un calendar care prevede, printre altele, cresterea nivelului accizelor pentru motorina de la 374 euro/tona la 391 euro/tona, incepand cu ianuarie 2013.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: