BCR a expus la Muzeul National de Istorie peste 230 piese din colectia sa de arta

Data publicarii: 13-12-2012 | Finante-Banci

BCR si Muzeul National de Istorie a Romaniei prezinta, incepand de astazi "Colectiile de arta si numismatica ale Bancii Comerciale Romane”, fiind expuse 61 de tablouri in valoare de peste 1,5 milioane euro.

In holul central al Muzeului sunt expuse peste 230 piese, tablouri si monede care nu au fost prezentate publicului larg in ultimele doua decenii.

"Suntem onorati sa fim unul dintre conservatorii unui segment semnificativ din patrimoniul cultural al Romaniei si suntem bucurosi ca avem ocazia sa prezentam publicului larg colectia de arta si numismatica aflata in tezaurul bancii”, a declarat Cornel Cojocaru, director de comunicare BCR.

Printre tablourile expuse se regasesc opere ale lui Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Jean Al. Steriadi, Camil Ressu, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ion Tuculescu, Dumitru Ghiata, Iosif Iser, Nicolae Darascu, Samuel Mutzner, Alexandru Ciucurencu.

Cele mai bine cotate sunt doua tablouri pictate de Theodor Pallady - Natura moarta cu palarie si Natura moarta cu revista "Arta”, evaluate la cateva zeci de mii de euro fiecare. O alta panza foarte bine cotata dintre cele expuse este Clepsidra pictata, de Ion Tuculescu.

Integral pe InComeMagazine.ro



Ultimele stiri pe BankNews.ro: