Pozitia Volksbank privind implicarea vicepresedintelui acesteia in scandalul fraudei bancare de 85 milioane euro

Data publicarii: 13-12-2012 | Finante-Banci

Iata comunicatul de presa

In ceea ce priveste informatiile privind implicarea unuia dintre Vicepresedintii Volksbank Romania - Lucian Cojocaru - in acest caz, dorim sa precizam urmatoarele: 

-        Acesta nu este audiat cu privire la activitatea sa in cadrul Volksbank Romania. Volksbank are o echipa de management noua, toti membrii directoratului fiind numiti dupa septembrie 2010. Frauda a fost identificata si raportata autoritatilor in Mai 2010. 

-        Banca ofera tot sprijinul autoritatilor in acest caz 

-        Activitatea curenta a Volksbank se deruleaza in mod normal

DIICOT a anuntat azi, printr-un comunicat de presa ca ancheteaza un grup infractional organizat, suspectat de fraude bancare, valoarea totala a prejudiciului fiind estimat la 85 de milioane de euro. 

Tinem sa precizam ca, in acest dosar, Volksbank a sesizat autoritatile, inca din mai 2010, in cazul unor dosare de credit in care s-au utilizat documente falsificate. Expunerea totala pe client si firmele afiliate, este insa de circa 8 milioane de euro, mult sub cele 85 de milioane anuntate de DIICOT. Creditele beneficiaza de garantii imobiliare. In acest caz, dupa identificarea fraudei, pe langa sesizarea autoritatilor, Volksbank Romania a demarat procedurile de executare silita. Creditele au fost de asemenea provizionate corespunzator, dat fiind ca acest caz dateaza din 2010.

Comunicat de presa

Ultimele stiri pe BankNews.ro: