Administratorul Fondului Proprietatea acuza nereguli in selectia managerilor privati la companiile de stat: Solicitam Guvernului solutionarea urgenta a situatiei

Data publicarii: 14-12-2012 | Bursa

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, si-a exprimat "profunda dezamagire" cu privire la modalitatea in care decurge procesul de selectie a managerilor privati la Electrica Distributie Muntenia Nord (EDMN) si in cazul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

"De asemenea, Managerul de Fond este dezamagit de modalitatea in care Ministerul Transporturilor si Infrastructurii blocheaza procesul de selectie al unui Consiliu independent si decide sa nu prelungeasca mandatul candidatului recomandat de Fondul Proprietatea in cazul CN Aeroporturi Bucuresti SA ("Aeroporturi Bucuresti”)", se arata intr-un comunicat al Franklin Templeton.

Electrica Distributie Muntenia Nord a desemnat trei membri pentru Consiliul de Administratie, membri care nu s-au clasat in topul candidatilor rezultat urmare a evaluarii efectuate atat de catre consultantul independent de resurse umane implicat in procesul de selectie, cat si de Comitetul pentru Nominalizare si Remunerare al EDMN. Doi dintre acestia sunt afiliati politic", mai precizeaza sursa citata.

Cei doi noi membri CA ai Electrica Distributie Muntenia Nord care sunt implicati politic sunt Darius Mesca si  Aurel Gubandru, ambii membri ai PSD.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: