Companiile cu cei mai implicati angajati, obtin cele mai bune rezultate financiare

Data publicarii: 18-12-2012 | HR/Cariere

Faptul ca angajatii sunt cel mai important activ al unei companii este considerat un cliseu al zilelor noastre, insa studiul Best Employer 2012 din Europa Centrala si de Est a demonstrat inca odata ca aceasta declaratie este adevarata si ca bunele practici in materie de resurse umane, remunerarea si pachetele de beneficii, precum si un bun management, conduc la un grad mare de implicare al angajatilor care se transpune in rezultate financiare excelente pentru compania din care fac parte.

Principalele trei elemente comune ale companilor participante la studiu au fost:

  • 1. Depasirea obiectivelor financiare (companiile participante la studiu au realizat o medie de 108% EBITDA comparativ cu 93% obtinut de alte companii)
  • 2. Rata mai mica de angajati care parasesc compania (6% pentru companiile participante comparativ cu 9% la celelate companii)
  • 3. Rata mai mica de absenteism (3.5zile/angajat comparativ cu 5.5 zile/angajat pentru restul companiilor) 

Rezultatele studiului Best Employer din acest an arata ca gradul de implicare al angajatilor din tarile ECE a crescut cu trei procente fata de 2011, atingand un nivel mediu de 58%. Cel mai mare grad de implicare il au angajatii din Bulgaria - 67%, la polul opus situandu-se angajatii din Polonia cu un grad de implicare de doar 48%.

La companiile considerate drept Best Employer, gradul de implicare al angajatilor atinge 80%, cu 22 puncte mai mult decat media regionala.Aon Hewitt organizeaza acest studiu pentru Europa Centrala si de Est inca din anul 2001, in acest an la sondaj participand peste 250.000 angajati din care 41.000 manageri, din mai mult de 400 companii din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia, Rusia, Slovacia si Turcia.

Incepand cu ianuarie 2013, si Romania se va afla pe lista tarilor participante la acest sondaj, printr-un studiu organizat de Aon Romania, al carui scop va fi sa identifice care sunt cei mai buni angajatori din Romania prin prisma propriilor angajati.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: