CFA Romania premiaza cele mai bune articole economice si lucrari de cercetare economica si financiara

Data publicarii: 18-12-2012 | Media

CFA Romania se implica in mod sustinut in actiuni menite sa duca la cresterea calitatii discursului si cercetarii economice in Romania. Asociatia este lider si formator de opinie si idei inovatoare in cercetarea economica de actualitate, promovand relevanta acesteia in practica economica si prin acordarea in fiecare an de premii celor mai interesante articole si lucrari de cercetare economico-financiara si din media de business. 

Aflata la a doua editie, evenimentul de decernare a premiilor CFA Romania a avut loc in data de 12 decembrie 2012, in parteneriat cu Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti. Si de aceasta data, ceremonia a beneficiat de sprijinul Media XPRMM.

Cu aceasta ocazie s-au decernat trei premii, pentru cele mai bune lucrari elaborate in domeniul macroeconomic, domeniul finante - investitii si cea mai buna contributie media din domeniul economic si financiar.

Criteriile de baza dupa care s-a facut evaluarea se refera la originalitate, creativitate, impact si avans in domeniul de cunoastere economic. Relevanta pentru piata din Romania, utilitatea academica si practica, multidisciplinaritatea, concizia si claritatea, argumentele statistice si econometrice, responsabilitatea sociala, progresul in intelegerea si formarea unei opinii informate de catre public au fost celelalte aspecte evaluate de catre Comisie.

 Comisia de evaluare a fost formata din membrii Consiliul Director al CFA Romania si invitati de onoare din mediul economic si academic si anume de Dr. Nicolaie Alexandru - Chidesciuc, CFA (Presedinte Comisia de evaluare); Dr. Lucian Croitoru (BNR); Dr. Ciprian Necula (ASE); Dorin Badea, CFA (Presedinte CFA Romania); Dr. Adrian Codirlasu, CFA (Vicepresedinte CFA Romania); Dr. Mugur Popescu, CFA (Vicepresedinte CFA Romania); Dr. Adrian Mitroi, CFA (Secretar General CFA Romania); Drd. Sorin Dumitrescu, CFA (Trezorier CFA Romania).

In urma unui proces complex de selectie, format din mai multe etape,  in care au fost analizate lucrari de cercetare si articole economice si financiare publicate in perioada septembrie 2011 - septembrie 2012, s-a decis acordarea premiilor astfel:

  • Premiul SECTIUNII MEDIA, Lidia MOISE, Televiziunea Romana
  • Premiul SECTIUNII FINANTE, Stela RAKIPAJ, Doctoral School of Finance and Banking, pentru lucrarea "Multifractality in interest rate modelling”
  • Premiul SECTIUNII MACROECONOMIE, Livia CHITU, European Central Bank, pentru lucrarea "Was unofficial dollarization/euroisation an amplifier of the 'Great Recession' of 2007-2009 in emerging economies?”

Acoperirea media a evenimentului a fost asigurata de XPRIMM Publications.

Comitetul Director al CFA Romania   

Despre CFA Romania:

CFA Romania, organizatie membru al/afiliata la CFA Institute reuneste specialisti in domeniile financiar, piete de capital si economie. Membrii si detinatorii titlului CFA respecta standarde internationale de etica profesionala, iar curricula examenelor CFA verifica cunoasterea unor standarde profesionale acceptate la nivel international privind pietele financiare, macroeconomia si investitiile. 

Unul dintre obiectivele CFA Romania este dezvoltarea pietei de capital romanesti. 

In prezent, CFA Romania are peste 140 de membri, majoritatea detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA®) sau candidati pentru acest titlu. 

Mai multe informatii despre CFA Romania si despre CFA Institute se pot gasi pe site-urile www.cfaromania.ro si www.cfainstitute.org


Ultimele stiri pe BankNews.ro: