Masuri pentru imbunatatirea conditiilor de derulare a programului 'Prima casa', pe agenda sedintei de Guvern

Data publicarii: 18-12-2012 | Finante-Banci

Un proiect de ordonanta de urgenta pentru completarea articolului 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului "Prima casa" si adoptarea unor masuri in vederea imbunatatirii conditiilor de derulare a acestuia se afla pe agenda sedintei de guvern de marti.

De asemenea, va fi dezbatut un proiect de hotarare pentru completarea articolul 3 din anexa 1 la Hotararea Guvernului 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casa", se arata in agenda transmisa de Biroul de presa al Executivului. 

Pe agenda reuniunii se mai afla un proiect de lege pentru punerea in aplicare a Legii 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii procesuale penale. 

Un alt act normativ vizeaza normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotararea Guvernului 50/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, aprobate prin Hotararea Guvernului 52/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, cu modificarile si completarile ulterioare si a Normelor metodologice de aplicare a Legii 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. 

Pe masa Cabinetului se va mai afla un proiect de hotarare pentru abrogarea Hotararii Guvernului 975/2012 privind acordarea unor ajutoare de urgenta. 

Un alt proiect de hotarare vizeaza modificarea anexei la Hotararea Guvernului 775/2012 privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2012 pentru Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale ''TRANSGAZ''-S.A Medias, aflata sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Ministrii vor mai dezbate un proiect de hotarare pentru aprobarea strategiei de vanzare a unui pachet de actiuni nou emise prin oferta publica de majorare a capitalului social al Societatii Comerciale Complexul Energetic Oltenia S.A. 

Pe agenda sedintei figureaza si cateva memorandumuri, intre care unul cu tema "Aprobarea Planului national privind locurile de munca". 

In sedinta se va prezenta si o nota referitoare la derularea procesului de pregatire a privatizarii Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa ''C.F.R Marfa'' -S.A. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: