Romania - ultimul loc in UE in ceea ce priveste gospodariile cu acces la Internet (Eurostat)

Data publicarii: 19-12-2012 | IT&C

Romania este pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste gospodariile cu acces la Internet in banda larga (50%), fata de 87% in Suedia, si pe penultimul loc in UE in ceea ce priveste gospodariile cu acces la internet (54%), un grad de acces mai mic fiind inregistrat doar in Bulgaria (51%), arata datele publicate marti de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

In perioada 2006 - 2012 procentul gospodariilor cu acces la Internet a crescut in statele membre, in cazul Romaniei fiind vorba de un avans de la 14 la 54%. Situatia este similara in cazul gospodariilor cu acces la Internet in banda larga, in cazul Romaniei fiind vorba de o crestere de la 5 la 50%. 

In 2012, cele mai utilizate servicii de Internet au fost trimiterea si primirea e-mail-urilor (89% din utilizatori), cautarea de informatii despre bunuri si servicii (83% din utilizatori), s-au extins si alte activitati in randul utilizatorilor din UE: 61% citesc stirile online, 54% folosesc serviciile de internet banking, 52% posteaza mesaje in retelele de socializare si 50% folosesc servicii legate de calatorii. 

In Romania, 73% din utilizatori folosesc Internetul pentru a citi stiri si ziare online, 8% folosesc serviciile de internet banking, 48% posteaza mesaje in retelele de socializare, 24% folosesc servicii legate de calatorii si 9% folosesc Internetul pentru crearea unui website sau a unui blog. 

Sursa: AGERPRES