Fiscul a incasat cu 1,8 miliarde de euro in plus in ultimele opt luni

Data publicarii: 19-12-2012 | Finante-Banci

Fiscul a colectat in ultimele opt luni taxe si impozite in valoare de 115,4 miliarde de lei, cu 8,2 miliarde de lei (echivalentul a 1,8 miliarde de euro) mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat marti Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

In februarie, premierul de la acea vreme, Mihai Razvan Ungureanu, a cerut conducerii de atunci, respectiv presedintelui Sorin Blejnar, majorarea incasarilor cu circa doua miliarde de euro, echivalentul a 1,5% din PIB, in 60 de zile.

La mai putin de doua luni dupa solicitarea premierului, Blejnar a fost revocat din functie, fiind inlocuit de Serban Pop. Blejnar este cercetat in prezent pentru complicitate la evaziune fiscala cu importul de produse petroliere, presupusul prejudiciu adus statului fiind de 4,7 milioane de euro.

Rezultatele inregistrate de ANAF in perioada aprilie-noiembrie 2012 sunt "consecinte ale intensificarii actiunilor de combatere a evaziunii fiscale din domeniul produselor accizabile si TVA, precum si a imbunatatirii procesului de colectare la bugetul de stat", se arata in comunicatul transmis de Fisc.

Integral in Gandul.info