Doi fosti sefi Porsche, acuzati de manipularea pietei in tentativa esuata de preluare a Volkswagen

Data publicarii: 20-12-2012 | Finante-Banci

Fostul director general al Porsche Wendelin Wiedeking si fostul director financiar Holger Haerter au fost acuzati de manipularea pietei, dupa ce in 2008 au indus in eroare investitorii privind intentia Porsche de a prelua Volkswagen (VW), in timp ce actionau pentru a creste participatia la VW.

Cei doi au fost pusi sub acuzare dupa peste trei ani de investigatii vizand sesizari ca Porsche a indus in eroare investitorii in 2008 cand a negat ca ar vrea sa cumpere VW), potrivit Bloomberg. In octombrie 2008, compania a dezvaluit un plan de preluare a VW.

Investigatia a relevat ca suspectii au luat cel tarziu in februarie 2008 decizia de a majora participatia Porsche la VW la 75% in primul trimestru din 2009, pentru a pregati o preluare, a declarat un purtator de cuvant al procuraturii din Stuttgart.

Problemele legale rezultate din oferta de prelaure au condus, in cele din urma, la esecul unei fuziuni intre Porsche si VW anul trecut. Riscurile unor daune de miliarde de euro au afectat, de asmenea, cotatia actiunilor Porsche. Compania detine inca o participatie de circa 24 miliarde de euro la Volkswagen.

Integral in Mediafax.ro