Mihai Tanasescu, vicepresedinte BEI: Romania nu mai are nevoie de noi masuri de austeritate

Data publicarii: 20-12-2012 | Economie

Romania nu mai are nevoie de noi masuri de austeritate anul viitor, ci de o prioritizare a cheltuielilor, a declarat la RFI vicepresedintele Bancii Europene de Investitii (BEI), Mihai Tanasescu.

"Romanii si Romania au implementat masuri de austeritate foarte puternice in anii trecuti. Din punctul meu de vedere, Romania nu mai are nevoie de noi masuri de austeritate. Romania are nevoie de o prioritizare a cheltuielilor", este de parere vicepresedintele BEI. El a mai declarat ca aceasta prioritizare ar aduce in primul rand disciplina financiara, coerenta si "un tip de viziune" asupra modului in care trebuie facute cheltuielile bugetare.

Pe de alta parte, Tanasescu considera ca austeritatea nu inseamna totdeauna "taieri".

"In momentul in care bugetul este mai chivernisit, ca sa spun asa, este bine gestionat, cheltuielile la nivelul ministerelor publice sunt bine gestionate si bine implementate, cu certitudine exista un potential enorm ca in bugetul pe anul viitor sa se gaseasca resursele necesare si pentru dezvoltare, dar si pentru acoperirea cheltuielilor sociale, care exista in Romania in momentul de fata", a declarat Tanasescu.

Recent, guvernatorul BNR Mugur Isarescu a facut referire la acelasi lucru intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul Victor Ponta.

Integral in Gandul.info