BERD: Imprumut de 10 milioane euro acordat companiei BT Leasing pentru a sprijini leasingul pentru IMM-uri

Data publicarii: 20-12-2012 | Finante-Banci

BERD continua sa asigure finantare pentru companiile private din Romania, cu un imprumut de 10 milioane euro acordat companiei de leasing a Bancii Transilvania, BT Leasing Transilvania IFN S.A.  

Finantarea va permite companiei sa sustina in continuare intreprinderile locale mici si mijlocii, avand in vedere obiectivul Romaniei de a  reporni si consolida cresterea economica. 

Imprumutul va stimula, de asemenea, dezvoltarea pietei de leasing din Romania, in contextul in care finantarea externa limitata acordata institutiilor financiare non-bancare a condus la constrangeri in sprijinirea IMM-urilor.  

BT Leasing a fost infiintata in 1995, cand Banca Transilvania - una din bancile romanesti cheie, detinuta majoritar de investitori locali - si-a diversificat produsele prin furnizarea de servicii de leasing, in special acordate companiilor mici si mijlocii. 

"BERD continua sa sustina dezvoltarea sectorului de leasing din Romania. Cu acest nou imprumut, banca promoveaza leasing-ul ca o alternativa flexibila pentru finantarea IMMurilor, intr-o perioada in care companiile raman vulnerabile la constrangerile de lichiditate”, a declarat Noel Edison, Director BERD pentru Asigurari si Servicii Financiare. 

"Suntem deja la a treia facilitate de credit cu BERD, colaborarea incepand in anul 2003. Aceasta noua finantare va permite companiei BT Leasing sa isi consolideze pozitia de jucator de top pe piata serviciilor de leasing destinate IMM-urilor, intr-o piata financiara dificila", a declarat Titus Nicoara, Director General al  BT Leasing.  

De la inceputul operatiunilor sale in Romania, BERD a investit aproximativ 6 miliarde euro in 315 proiecte din Romania, mobilizand peste 11 miliarde euro din alte surse de finantare.