Asociatia Analistilor Financiar - Bancari din Romania ofera profesionistilor din domeniul financiar doua noi certificari internationale

Data publicarii: 20-12-2012 | Finante-Banci

  • Asociatia Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR) a devenit membru afiliat al  Association of Certified International Investment Analysts (ACIIA) incepand din luna decembrie 2012 

  • • AAFBR pune la dispozitia profesionistilor din domeniul financiar doua noi certificari internationale,  Certified European Financial Analyst (CEFA) si  Certified International Investment Analyst (CIIA)
  • • AAFBR pune la dispozitia membrilor asociatiei burse pentru obtinerea certificatului CIIA 

AAFBR a devenit membru afiliat al ACIIA in urma deciziei consiliului acesteia din data de 10 decembrie 2012. 

Incepand din anul 2013, profesionistii din domeniul financiar din Romania pot opta pentru douanoi certificari, recunoscute la nivel international: CEFA si CIIA. 

  • • CEFA: Foundation Level + National Exam 
  • • CIIA: Final Level + National Exam 

De aceste doua certificari pot beneficia toti cei interesati de pregatiri suplimentare pentru cariera si activitatea profesionala, fie ca sunt la inceputul carierei (CEFA) sau cu minim 3 ani de experienta in domeniu (CIIA). 

Certified International Investment Analyst (CIIA) este o calificare profesionala recunoscutainternational pentru persoanele care lucreaza in domeniul financiar si al investitiilor. CIIA este in momentul de fata recunoscuta si sustinuta de federatiile internationale EFFAS & ASIF  si de asociatiile nationale / regionale pentru profesionistii din finante si investitii. Infiintata in anul 2000, ACIIA este o organizatie internationala de tip umbrela pentru asociatiile nationale si regionale de profesionisti, reprezentand peste 60.000 de analisti, consultanti de investitii, manageri de fonduri de investitii etc. Calificarea profesionala CIIA arata faptul ca detinatorul ei are aptitudini  si cunostinte necesare profesionistilor din marile centre financiare ale lumii. 

Consiliul ACCIA a agreat recent un program de granturi si burse de studiu pentru promovarea si incurajarea trainingului CIIA. Inscrierea pentru obtinerea unei burse este momentan disponibila doar pentru cei care au calitatea de membrii ai AAFBR. Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul nostru: http://aafb.ro/CIIA.php

 AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008  si care reuneste in randurile sale aproximativ 80 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.