Fitch se asteapta la o bula a obligatiunilor

Data publicarii: 21-12-2012 | International

Panica globala in ceea ce priveste datoriile corporatiilor din ultimii ani a alimentat o "bula de obligatiuni", care ameninta sa provoace pierderi majore pentru investitori, de indata ce rata dobanzilor va creste din nou, a avertizat agentia de rating Fitch.

Randamentul obligatiunilor americane corporative pe 10 ani a ajuns la cel mai scazut nivel din istorie, de la 4% la sub 2%, de la inceputul anului 2011, datorita lichiditatilor pompate de banca centrala. 

Agentia de rating a spus ca investitorii pot face fata unei reveniri usoare, insa o crestere brusca ar putea da peste cap portofoliul financiar al asigurarilor de viata, al fondurilor de pensii si al altor institutii cu venit fix, scrie "The Telegraph". 

"Daca ratele dobanzii ar reveni rapid la nivelul din 2011, obligatiunile unei companii americane cu ratingul BBB- ar pierde 15% din valoarea de piata. Obligatiunile pe o perioada mai lunga, de 30 de ani, ar suferi pierderi de 26%. Pe masura ce dobanzile scad in continuare, cresc si riscurile aferente unei eventuale reveniri", noteaza Fitch.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: