Prima Casa devine Noua Casa. Programul va permite doar cumpararea de locuinte noi

Data publicarii: 21-12-2012 | Finante-Banci

Guvernul Ponta II intentioneaza sa modifice, in intervalul 2013-2016, programul "Prima Casa" in "Noua Casa", un proiect destinat achizitionarii doar de locuinte noi prin intermediul creditelor bancare garantate de stat.

"Proiectul Prima Casa va fi transformat in proiectul Noua Casa, adresat doar pentru achizitionarea de locuinte noi", se arata in programul de guvernare al Cabinetului Ponta II, la capitolul IMM-urilor si mediul de afaceri, subsectiunea consolidarea instrumentelor de garantare si contragarantare pentru stimularea investitiilor in sectoarele strategice, inclusiv creditarea rurala. 

Acest proiect a fost gandit si de Guvernul Boc, in 2010, cand a propus schimbarea cadrului legal pentru a determina cumpararea de locuinte noi. In schimb, Consiliul Concurentei a atentionat ca o asemenea modificare ar putea intra sub incidenta legii ajutorului de stat, deoarece ar favoriza doar o parte a pietei, potrivit Mediafax. 

Programul "Prima Casa" a fost lansat in vara anului 2009, in contextul crizei economice, de Guvernul Boc, cu scopul de a ajuta atat tinerii sa-si cumpere o locuinta (nou-construita sau veche), cat si sa stimuleze piata imobiliara, aflata in scadere.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: