Bulgarii aduc 15 milioane de lei la capitalul Euroins, asa cum le-a cerut CSA

Data publicarii: 07-01-2013 | Finante-Banci

Actionarii companiei de asigurari Euroins au aprobat in cadrul unei adunari generale care a avut loc la sfarsitul anului trecut majorarea capitalului asiguratorului cu 15 milioane de lei (3,4 milioane de euro) pentru a mentine indicatorii de solvabilitate in limitele legale.

Majorarea capitalului va avea loc printr-o emisiune de actiuni care vor fi subscrise de actuali actionari proportional cu participatia detinuta deja. Actiunile ramase nesubscrise vor fi oferite spre subscriere intr-o a doua etapa doar actionarilor care au participat la prima etapa a procesului. In urma majorarii, capitalul Euroins va creste la aproximativ 119 milioane de lei (27 mil. euro). Decizia de majorare a capitalului vine ca urmare a unei solicitari a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), care a cerut bulgarilor respectarea parametrilor de solvabilitate, precum si accelerarea platilor restante catre asigurati, pagubiti si service-uri auto.

Euroins se pozitioneaza in topul companiilor cu cele mai multe reclamatii de la clientii nemultumiti de ges-tionarea dosarelor de dauna, petitiile inregistrate in perioada ianuarie-noiembrie depasind 2.200.

Compania a platit in perioada ianuarie-septembrie a anului trecut despagubiri pentru un numar de peste 35.600 dosare de dauna, peste 97% din acestea reprezentand reclamatii pe segmentul auto. Valoarea daunelor achitate s-a ridicat la 193 milioane de lei, cu 64 milioane de lei mai mult decat in aceeasi perioada din 2011.

Euroins detine o cota de circa 20% pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto (RCA). Volumul total al subscrierilor companiei in perioada ianuarie-septembrie a anului trecut s-a situat la aproximativ 340 milioane de lei, peste 90% din valoarea politelor vandute fiind aferenta politelor RCA.

Integral in ZF.ro