Raport Europol: Infractorii fura anual 1,5 miliarde de euro de pe cardurile de credit din UE

Data publicarii: 09-01-2013 | International

Cetatenii Uniunii Europene (UE) pierd in jur de 1,5 miliarde de euro anual din cauza infractiunilor de utilizare frauduloasa a cardurilor de debit si de credit, informeaza un raport al Europol pe site-ul agentiei de politie a UE, precizand ca majoritatea acestor ilegalitati au loc in SUA.

"Majoritatea tranzactiilor ilegale cu carduri care afecteaza UE au loc peste hotare, in principal in SUA", informeaza agentia cu sediul la Haga.

Componentele de securitate ale cardurilor din UE precum cipurile si tehnologia PIN sunt usor de surmontat in SUA. Conform raportului Europol, infractorii ar exploata slabiciunile din SUA, intrucat ATM-urile din acest stat nu respecta pe deplin standardele globale de securitate privind tehnologia cipurilor, cunoscute sub denumirea generica EMV.

"Din cauza acestui fenomen si a unor acorduri specifice privind rambursarea pierderilor cauzate de terminalele mai putin protejate, majoritatea pierderilor cauzate de acest tip de frauda afecteaza emitatorii de carduri din UE", mentioneaza Europol.

Integral in Capital.ro