Volksbank mizeaza pe credite de 200 milioane euro in 2013, dublu fata de anul trecut

Data publicarii: 14-01-2013 | Finante-Banci

Volksbank estimeaza ca va acorda anul acesta credite de 200 milioane de euro, dublu fata de 2012, din care 20% pentru persoane fizice, potrivit vicepresedintelui bancii, Lucian Cojocaru.

"Noi am terminat reorganizarea retelei, am repornit activitatea pe o noua strategie comerciala si avem niste ambitii realiste. Obiectivul nostru este ca anul acesta sa acordam de doua ori mai multe credite noi si sa ajungem la 200 milioane euro, din care 20% pentru persoane fizice", a spus Lucian Cojocaru.

Banca are in prezent un sold al creditelor de 2,8 miliarde euro, din care 60% acordate in valuta si restul echivalent in lei.

In ceea ce priveste profitabilitatea, vicepresedintele Volksbank estimeaza ca in 2012 rezultatul va fi negativ, la fel ca si in 2011, insa anul 2013 ar putea fi unul "de cotitura" in ceea ce priveste rezultatul bancii.

"Anul acesta am putea ajunge pe break-even (prag de rentabilitate - n. r.), dar depinde de foarte multe variabile. Vrem sa acceleram foarte mult activitatea de executare. 

Pe profit vom ajunge probabil in 2014, cand se va incheia implementarea noului model de business. Pana atunci vrem sa modernizam toate sucursalele. Anul acesta vrem sa deschidem sucursale noi pentru a acoperi mai bine teritoriul. Am plecat acum doi ani de la peste 180 de sucursale, astazi suntem la 130, iar pana la sfarsitul anului ar trebui sa ajungem la 140 de unitati", a spus Lucian Cojocaru.

Integral in Ziare.com