Bostina si Asociatii obtine in instanta anularea unei corectii pe fonduri UE de peste 6 milioane de RON dispusa de Ministerul Mediului si Padurilor impotriva S.C. APA TARNAVEI MARI din Medias

Data publicarii: 14-01-2013 | Afaceri

Bucuresti Bostina si Asociatii, a obtinut in instanta anularea unei corectii pe fonduri UE de peste 6,7 milioane lei dispusa de Ministerul Mediului si Padurilor - Directia Generala AM POS Mediu impotriva S.C. APA TARNAVEI MARI S.A. Medias in cadrul contractului de finantare pentru proiectul privind "Reabilitarea si extinderea retelelor de distributie a apei si de canalizare menajera in Municipiul Medias”.

Echipa de avocati a fost formata din Catalin Gascan - avocat asociat - si Alexandru Sandu - avocat senior - in cadrul casei noastre de avocatura.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestatia formulata de avocatii Bostina si Asociatii in numele operatorului de apa, dispunand anularea notei de constatare a neregulilor si de stabilire a corectiilor financiare intocmite de Directia Generala AM POS Mediu din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor, precum si a deciziei Comisiei de Solutionare a Contestatiilor din cadrul aceleiasi institutii centrale.

Solutia este definitiva, dar nu irevocabila si poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare

"Este cel de al treilea succes in ultimele doua luni obtinut de echipa noastra in aceasta arie de practica" spune avocatul asociat Catalin Gascan. 

S.C. APA TARNAVEI MARI S.A. Medias a beneficiat de un contract de finantare nerambursabila pentru proiectul privind "Reabilitarea si extinderea retelelor de distributie a apei si de canalizare menajera in Municipiul Medias”, proiect in curs de implementare. Ministerul Mediului si Padurilor - Directia Generala AM POS Mediu a derulat o verificare asupra procedurii de achizitie publica a lucrarilor atribuite in baza contractului de finantare, iar ca urmare a acestor verificari a intocmit nota de constatare a neregulilor si de stabilire a corectiilor financiare prin care a stabilit o corectie financiara in cuantum de 10% din valoarea totala de 67.271.007,96 lei a contractului de lucrari. Critica MMP - DG AM POS Mediu viza nesocotirea principiului eficientei utilizarii fondurilor publice prin descalificarea unor oferte cu preturi scazute.

Despre Bostina si Asociatii: 

Casa de Avocatura Bostina si Asociatii este lider pe piata de consultanta juridica din Romania, cu o cifra de afaceri in anul 2011 de 33,47 de milioane de EURO si peste 130 de avocati si consultanti. Cu birouri in Bucuresti, Chisinau, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 18 mari orase din Romania, Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid si Ascott Associes din Paris. Grupul de Consultanta Bostina ofera o gama completa de servicii juridice, precum si consultanta financiara strategica si corporate affairs prin Bostina & Associates Corporate Finance.