Participatia investitorilor institutionali straini la FP a urcat la peste 52%

Data publicarii: 14-01-2013 | Bursa

Investitorii institutionali straini au continuat sa fie principalii cumparatori de actiuni Fondul Proprietatea (FP) si in luna decembrie, astfel ca participatia lor a crescut la 52,2%, de la 51,88% la finalul lunii noiembrie. 

Astfel, investitorii institutionali straini controlau la finele lunii decembrie 54,6% din drepturile de vot, potrivit raport transmis de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucuresti (BVB), scrie Mediafax.

Diferenta dintre numarul de actiuni si numarul de voturi in AGA este determinata de faptul ca titlurile detinute de Fondul Proprietatea (1,74%) si de Ministerul Finantelor Publice (2,65%) nu sunt cu drept de vot in AGA. Pachetul de actiuni detinute de Fondul Proprietatea a fost rascumparat in 2011, insa titlurile nu au fost anulate intrucat decizia AGA in acest sens este contestata in instanta de un actionar.

De la listarea Fondului Proprietatea la BVB, in ianuarie 2011, investitorii institutionali straini au fost cei mai mari cumparatori de actiuni Fondul Proprietatea, acestia cumparand peste 34% din titluri. La finele lunii februarie a anului 2011, de cand Fondul prezinta defalcat pe tipuri (persoane fizice sau juridice) si cetatenie actionariatul, investitorii institutionali straini aveau putin peste 18% din actiuni.

Integral in Wall Street