Bancile incep anul cu reduceri de dobanzi la depozite. Ce se intampla cu creditele?

Data publicarii: 14-01-2013 | Finante-Banci

BRD, a doua banca din sistem dupa activele detinute, a redus cu un sfert de punct procentual dobanzile platite la depozitele la termen in euro cu scadenta de 3, 6 si 12 luni, nivelul bonificatiei ajungand in prezent la un maxim de 3,25% pe an.

Dobanda la depozitele in euro cu scadenta la o luna a fost micsorata cu 0,3 puncte, pana la 2,3% pe an. Turcii de la Garanti au taiat o jumatate de punct din dobanzile la depozitele in euro, acestea fiind cuprinse in prezent intre 2,7% si 2,95% pe an. Cea mai mica dobanda, de 2,7% pe an, este platita la depozitele cu scadenta la o luna, in timp ce sumele economisite pe 3, 6 si noua luni sunt bonificate cu 2,95% pe an.

Garanti a redus cu 0,3 puncte procentuale si dobanzile la depozitele in lei, pana la maxim 5,7% pe an. Garanti era una din putinele banci care mai plateau dobanzi de 6% pe an la depozitele in lei, in conditiile in care multi jucatori de talie mare au coborat cu dobanzile la depozitele standard in lei pe palierul de 4% pe an. Dobanzile la depozitele in lei au scazut constant anul trecut pe fondul lichiditatii satisfacatoare din piata si in conditiile in care creditarea a ramas anemica.

Integral in Ziarul Financiar