IT-ul romanesc s-a intors de la targul din Orlando cu jumatate de milion de dolari

Data publicarii: 24-10-2006
Firmele romanesti prezente in perioada 8 - 13 octombrie 2006 la conferintele si expozitia "Gartner Symposium ITxpo 2006" de la Orlando/Florida au inregistrat angajamente la export de peste jumatate de  milion, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Economiei si Comertului remis BankNews.ro. Romania a participat pentru prima data la aceasta manifestare care s-a adresat expertilor IT, analistilor si reprezentantilor firmelor globale interesate in a cumpara solutii avansate din domeniul tehnologiei informatiilor.

Prin prezenta firmelor romanesti la expozitiile specializate pe tehnologia informatiilor si comunicatiilor, Deparatmentul de Comert Exterior urmareste dezvoltarea ofertei de export si consolidarea imaginii acestui sector pe diverse piete.

Departamentul de Comert Exterior si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor impreuna cu asociatiile de ramura si USAID/CHF au lansat in luna septembrie strategia de branding a acestui sector.

Pentru consolidarea si cresterea exporturilor IT, Departamentul de Comert Exterior prin Programul de promovare a exporturilor va finanta cat mai multe din propunerile de participare la targuri, expozitii, misiuni economice, studii de piata si alte studii sectoriale care provin din acest sector, se mai precizeaza in comunicat.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: