Virusul Politia Romana revine. Cum te feresti si ce faci in cazul unui atac

Data publicarii: 15-01-2013 | IT&C

Virusul "Politia Romana" a revenit prin intermediul mai multor campanii de atac informatic, folosind vulnerabilitatea din aplicatia Java, avertizeaza specialistii Bitdefender.

Bitdefender a identificat mai multe campanii de atac care se folosesc vulnerabilitatea in Java descoperita la finalul saptamanii trecute (CVE-2013-0422) pentru a infecta calculatoarele utilizatorilor cu virusul "Politia Romana", o amenintare informatica de tip ransomware, ce blocheaza accesul utilizatorului la calculatorul infectat pana cand acesta plateste o taxa, se arata intr-un comunicat al companiei de securitate antivirus.

Noua vulnerabilitate in Java a fost inclusa imediat intre cele mai importante instrumente de atac din lume, printre care cunoscutul Nuclear Pack, Blackhole, precum si varianta acestuia, Cool Exploit Kit.

"Majoritatea acestor atacuri sunt comandate de pe servere localizate in Marea Britanie, Canada si Statele Unite, dar, dat fiind faptul ca virusul este tradus in mai multe limbi, orice utilizator care foloseste versiunile vulnerabile de Java poate deveni o victima. 

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: