Guvernul va negocia cu FMI majorarea salariului minim la 800 de lei. Cati romani sunt direct vizati de masura

Data publicarii: 15-01-2013 | HR/Cariere

Aproape opt milioane de romani, printre care pensionari, bugetari si angajati din mediul privat, vor beneficia de efectele majorarii salariului minim de la 700 de lei la 800 de lei pe luna, masura pe care guvernul o va negocia cu reprezentantii misiunii Fondului Monetar International (FMI) care vor sosi miercuri la Bucuresti, a precizat Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, la Antena 3.

"Cresterea salariului minim va insemna venituri mai mari pentru circa sase milioane de pensionari, pentru 900 de angajati din mediul privat care se incadreaza in prezent in zona salariului minim si pentru 1,1 milioane de bugetari", a declarat Voinea.

Ministrul a explicat ca masura nu va duce la cresterea cheltuielilor de personal deoarece revenirea la salariile din 2010 a dus la majorarea salariului minim in sectorul bugetar la peste 800 de lei.

"Asupra bugetului nu are niciun efect negativ pentru ca aceasta majorare a fost absorbita de reintregirea salariilor", a explicat ministrul care a adaugat ca la bugetul general consolidat se vor colecta sub forma de contributii circa 600 de milioane de lei in plus.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: