Interviu cu Siminel Andrei: Piata locala este formata din firmele de forex. BVB este un jucator secund

Data publicarii: 15-01-2013 | Bursa

Cunoscut drept unul dintre cei mai importanti jucatori din piata de capital, atat datorita investitiilor, cat si a functiilor de conducere in diverse institutii, Siminel Andrei este un personaj notoriu al zonei bursiere, dar care in ultimul timp a preferat sa ramana discret. Intr-un interviu acordat Wall-Street.ro, seful operatiunilor locale ale companiei americane New Century Holdings (NCH), a facut o radiografie a bursei romanesti si a propus solutii concrete pentru iesirea din letargie.

Controleaza una dintre cele mai active firme de brokeraj, a ocupat functii importante in conducerea Bursei de Valori Bucuresti (membru in Consiliu de Administratie sau presedinte al Rasdaq) si este direct preocupat de dezvoltarea pietei locale. Compania pe care o controleaza, Tradeville, s-a remarcat prin proiecte focusate pe facilitarea accesului investitorilor la instrumente financiare internationale.

Siminel Andrei rezuma foarte clar situatia actuala si viitoare a pietei, in termen de doi ani, daca nu se vor lua masuri concrete: "piata locala este acum formata din Saxo, Markets.com, etc. iar Bursa de Valori Bucuresti este un jucator secund; in lipsa unor masuri concrete ale BVB cu efect pe termen scurt, probabil acest trend se va accentua".

In opinia sa, evolutia pietei romanesti in acest an este influentata de aceleasi doua componente istorice: corelatia cu pietele internationale (factor preponderent) si contributia proprie care istoric continua sa se diminueze in importanta.

"Cred ca piata internationala va avea evolutii multumitoare, iar contributia proprie BVB isi va diminua si mai mult importanta”, sustine seful NCH Romania.

Intregral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: