Doi romani, arestati in SUA pentru furtul a peste 1 milion de dolari de la ATM-uri

Data publicarii: 15-01-2013 | Diverse

Doi imigranti ilegali din Romania, acuzati de furtul a peste 1 milion dolari din bancomate, au fost arestati in orasul Englewood (New Jersey, SUA), informeaza marti publicatia NorthJersey.

Constantin Ginga, 52 de ani, si Marius Gheorghe Cotiga, 34 de ani, au fost acuzati de furt, conspiratie la furt si frauda cu carti de credit, a declarat Arthur O'Keefe de la politia din Englewood. 

Acesta a afirmat ca cei doi romani au vizat sucursale ale Citibank si TD Bank, posibil si altele, pe o perioada de sase saptamani. Ei au instalat dispozitive speciale la ATM-uri pentru a citi datele de pe cartile de credit sau de debit ale utilizatorilor si o camera de mici dimensiuni deasupra tastaturii bancomatelor pentru a afla PIN-urile. 

Suspectii, ale caror adrese locale nu se cunosc, au luat carduri cadou goale de la farmaciile din zona si au descarcat datele despre conturile bancare pe aceste carduri, furand astfel sute sau mii de dolari odata. 

Cei doi au fost arestati duminica dimineata dupa ce angajati ai Citibank, care analizau plangeri de la persoane ale caror conturi au fost golite, au vazut un barbat care se comporta suspect la un bancomat al bancii si au sunat politia, care a sosit rapid, a spus O'Keefe. 

Constantin Ginga a fost arestat la banca, in timp ce Gheorghe Cotiga fost gasit in apropiere intr-o duba inchiriata in care s-au descoperit peste 80 de carduri false, 10.000 de dolari cash si o serie de obiecte folosite pentru deghizari, intre care peruci si mustati, a precizat ofiterul de politie.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: