Erste scade fondul comercial cu 300 mil euro, in special la BCR. Profit de 450 mil. euro in 2012

Data publicarii: 15-01-2013 | Finante-Banci

Erste Group a anuntat scaderea fondului comercial cu aproximativ 300 de milioane euro, in special pentru amortizarea fondului comercial al BCR, si anticipeaza ca a inchis anul 2012 cu un profit net de 450 de milioane euro, fata de aproape 600 milioane euro la noua luni, dar va acorda dividende.

La jumatatea anului trecut, Erste a amortizat fondul comercial al Bancii Comerciale Romane (BCR) cu 210 milioane euro, o masura similara fiind luata si in octombrie 2011, cand grupul austriac a amortizat fondul comercial al subsidiarei din Romania cu 700 milioane euro.

Avand in vedere ca mare parte din amortizarea anuntata marti provine de la BCR, rezulta ca fondul comercial al celei mai mari banci din Romania a fost redus cu mai mult de 1 miliard de euro.

Erste a anuntat marti ca rezultatele testelor anuale privind deprecierea fondului comercial al Erste Group impun reducerea acestuia, in special amortizarea fondului comercial al Bancii Comerciale Romane, dar si al altor participatii, cu aproximativ 300 milione euro (inainte de impozitare). Amortizarea se datoreaza primelor de risc mai mari ce determina cresterea ratelor de discount aplicate.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: