Bancheri si politicieni din Europa de Est discuta la Viena modalitati de a sustine economia

Data publicarii: 15-01-2013 | Finante-Banci

Bancheri si lideri politici din Europa de Est participa, incepand de marti, la o conferinta la Viena, unde vor discuta modalitati de a sustine cresterea economica, in contextul impactului austeritatii, incetinirii exporturilor si retragerii finantarii de catre unele banci occidentale.

Ewald Nowotny, guvernator al Bancii Austriei si membru in consiliul de politica monetara al Bancpii Centrale Europene, seful bancii centrale a Ungariei, Andras Simor, premierul leton, Valdis Dombrovskis, precum si seful UniCredit pentru afacerile din Europa de Est, Gianni Papa, vor conduce pe parcursul a doua zile discutii privind dificultatile economice din regiune, potrivit Bloomberg.

"Regiunea are nevoie sa se gandeasca la noi motoare de crestere, intrucat precedentele, precum investitiile straine directe, creditul bancar, sectoarele imobiliar si constructii, sunt moarte, iar sansele sa revina curand sunt slabe. Ar fi periculos sa te bazezi pe o revenire a zonei euro", a declarat Tim Ash, analist pentru piete emergente la Standard Bank Londra.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: