Titus Corlatean: Am decis sa mentinem un contact permanent cu ministrii direct interesati de situatia din Algeria

Data publicarii: 18-01-2013 | Actualitate

Ministrul roman de externe, Titus Corlatean, a declarat joi, dupa reuniunea extraordinara a Consiliului Afaceri Externe (CAE), de la Bruxelles, ca a avut discutii cu cativa dintre ministrii direct interesati de evolutiile dramatice din Algeria, cu care a stabilit sa mentina un contact permanent in legatura cu situatia ostaticilor.

Seful diplomatiei romane a afirmat ca autoritatile de la Bucuresti cunoasteau faptul ca in Algeria exista un numar neprecizat de ostatici romani 'mult timp inainte ca informatia sa apara public'. 'Ceea ce este bine de stiu este ca, din primul moment cand am avut aceasta informatie - si bineinteles ca a existat o comunicare interinstitutionala pana la cel mai inalt nivel in statul roman, prim-ministru, presedinte si alte institutii ale statutului -, autoritatile romane s-au angajat intr-un efort multilateral cu mai multi parteneri pentru a putea gestiona pe cat posibil cat mai bine aceasta situatie dramatica', a precizat Titus Corlatean. 

Ministrul roman a precizat ca autoritatile romane sunt in contact permanent cu cele algeriene, precum si cu ceilalti parteneri direct interesati. 'De altfel, intalnirea de astazi a fost un foarte bun prilej de a avea discutii directe cu cativa dintre ministrii direct interesati de ceea ce se intampla dramatic in Algeria si am stabilit sa mentinem un contact permanent in legatura cu evolutiile extrem de dinamice care se intampla in clipa in care noi vorbim, pentru a vedea cum putem ajunge, speram, la o solutie, pe cat posibil fericita, pentru cei retinuti, inclusiv pentru cetatenii romani', a adaugat el. 

Titus Corlatean a refuzat sa precizeze despre cati ostatici romani ar fi vorba si a recomandat presei multa prudenta in difuzarea informatiilor despre evolutiile legate de luarea de ostatici. 'Am recomandat acasa si MAE, si altor institutii, si am solicitat si presei romane, sa fie prudenta in comentarii pana cand aceasta situatie nu este gestionata si pana cand nu vom avea o solutionare si voi continua sa fac acest lucru. Spun acest lucru pentru ca am primit intrebari inclusiv legate de evenimentele in curs si am recomandarea sa fie toata lumea extrem de retinuta pana nu vom avea informatii confirmate, verificate', a spus seful diplomatiei romane. 

El a atras atentia ca stirile difuzate pe fluxurile de presa internationale ar putea fi generate de surse 'care pot fi extrem de interesate in a genera un anumit tip de informatie'. 

'Deci veti intelege retinerea mea in a face alte comentarii. Nu pot decat sa exprim speranta ca, in final, cetatenii romani si cei straini vor putea fi eliberati', a conchis Corlatean. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: