Liviu Dragnea: Acordul cu FMI pentru acest an este foarte important pentru Romania

Data publicarii: 18-01-2013 | Finante-Banci

Acordul cu FMI pentru acest an este foarte important pentru Romania, o rupere a acestuia fiind un aspect care nu ar da foarte bine, este de parere vicepremierul Liviu Dragnea.

"O rupere a acordului cu FMI n-ar da foarte bine si nu ne-ar crea o imagine foarte buna. Putem crea imaginea unei instabilitati economice, a unei tari care nu se imprumuta cu dobanzi de 5% - 6%, adica cu dobanzi mici, pe de o parte. Pe de alta parte, un acord cu FMI ne determina si ne ajuta, ma refer in primul rand la 2013, sa disciplinam financiar atat finantele publice locale, cat si finantele publice de la nivel central si sa prioritizam investitiile din aceasta tara", a declarat Dragnea joi seara la Antena 3. 

El a mentionat ca in aceste zile au avut loc mai mult discutii tehnice. 

"Azi a fost prima zi de discutie politica la Ministerul Finantelor, am avut o discutie cu dl. ministrul Daniel Chitoiu si l-am intrebat, foarte curios, care este pozitia si atitudinea delegatiei FMI si mi-a spus ca o poate caracteriza ca pe una constructiva si o atitudine pozitiva. Cred ca tot ceea ce am gandit noi va fi negociat si acceptat de membrii delegatiei, FMI si Comisiei Europene", a spus Dragnea. 

Intrebat daca Guvernul poate face ceva fara sa vrea FMI, Liviu Dragnea a sustinut ca "Guvernul poate sa faca orice fara sa vrea FMI". 

"Numai ca asta poate ca e o decizie periculoasa, pentru ca acordul cu FMI nu e sa ai bani acum, ci foarte multa stabilitate, o imagine foarte buna si o credibilitate in plan extern, ceea ce determina imprumuturi din piata cu dobanzi foarte bune - 5% pentru euro si 6% la lei, ne da atractie pentru investitorii straini si o linie de finantare, daca cumva apare o situatie urgenta, ne putem imprumuta. Dar speram sa n-ajungem la asta. Intentia noastra este sa pastram si sa continuam acordul cu FMI, daca il gestionezi si negociezi cum trebuie si ai in vedere niste obiective pentru tara iar obiectivele sa nu fie ale FMI, poate fi foarte bun, te ajuta", a argumentat vicepremierul. 

Potrivit acestuia, salariul minim este un obiectiv serios si va va fi negociat foarte serios. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: