Transferul anului: Sibex ar vrea sa se listeze la bursa din Bucuresti

Data publicarii: 18-01-2013 | Bursa

Conducerea bursei din Sibiu a discutat posibilitatea listarii operatorului bursier Sibex la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit unor surse din piata de capital, demers-surpriza care ar putea apropia cele doua burse in conditiile in care discutiile despre o potentiala fuziune au fost tot mai putine in ultimul an.

Bursa din Sibiu este deja listata pe propria platforma, incepand din 2010 investitorii putand tranzactiona actiunile operatorului, astfel ca listarea la Bucuresti ar avea loc cel mai probabil sub forma unei listari secundare, fara oferta de actiuni.

Societatea Sibex are o capi ta lizare de 22,7 milioane de lei, valoare calculata la cel mai recent pret din piata de 0,68 lei/actiune. Sibex este prima companie si singura care s-a listat pe propria platforma. A doua companie, si de altfel si singura de pe sistemul alter nativ de tranzactionare ope rat de bursa din Sibiu, este com pania Prodplast Imobiliare, cu o capitalizare de 64,3 milioane de lei.

Bursa din Sibiu a fost pana de curand principala piata de tranzactionare a produselor derivate, insa dupa declansarea scandalului legat de fuga lui Cristian Sima, fost presedinte si director general al bursei din Sibiu, tranzactiile cu produse derivate au scazut vertiginos.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: