Premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker se retrage de la presedintia Eurogroup. Cine l-ar putea inlocui

Data publicarii: 21-01-2013 | Finante-Banci

Premierul luxemburghez, Jean-Claude Juncker, va renunta in urmatoarele zile la presedintia Eurogroup, care reuneste ministrii de Finante din tarile membre ale zonei euro. El a ocupat aceasta functie in urma cu aproape opt ani, declarand recent ca decizia sa de a se retrage este una "irevocabila”, potrivit eubusiness.com.

Ministrul olandez de Finante, Jeroen Dijsselbloem, ar putea deveni noul presedinte al Eurogroup la urmatoarea reuniune a ministrilor de Finante din zona euro, programata pentru data de 21 ianuarie.

Jeroen Dijsselbloem ocupa functia de ministru de Finante in Olanda din luna noiembrie a anului trecut.

Dijsselbloem este descris ca un bun strateg, care a stat departe de lumina reflectoarelor si care a avut ani de zile un rol important in cadrul Partidului Laburist din Olanda.

El si-a concentrat atentia asupra mai multor domenii, printre care educatie, asistenta medicala, politica si tineret, si mai putin in ceea ce priveste sectorul financiar sau  economia, noteaza eubusiness.com.

Recent, ministrul olandez de Finante si-a recunoscut cu sinceritate lipsa de experienta in domeniul financiar, multumindu-i lui Juncker pentru "toate sfaturile pe care le-a mi-a dat ca unui nou venit in aceasta lume financiara".

Integral in Gandul.info