Chitoiu: Cresterea accizelor, decalata de la 1 aprilie la 1 iulie

Data publicarii: 22-01-2013 | Economie

Ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, a afirmat luni ca proiectul de buget pentru 2013 prevede o decalare a cresterii accizelor de la 1 iulie la 1 aprilie si o simplificare a impozitarii IMM-urilor.

"Vom decala calendarul de crestere a accizelor de la 1 iulie la 1 aprilie si vom introduce o taxa suplimentara de 0,5% pe cifra de afaceri pe exploatarea resurselor naturale pentru a asigura fonduri pentru cofinantare la fonduri europene. Cea mai mare parte a veniturilor colectate in plus, de peste trei miliarde de lei, deci 0,5 % PIB, se vor duce pentru cofinantarea la fondurile europene. Sunt mai multe masuri de corectie a unor deduceri la calculul impozitului pe profit in Codul Fiscal", a spus Daniel Chitoiu, la sfarsitul sedintei USL. 

El a precizat ca proiectul de buget pentru anul 2013 presupune o ajustare a impozitarii in sensul simplificarii acesteia pentru IMM-uri si microintreprinderi care au cifra de afaceri sub 65.000 de euro. 

"De asemenea, introducem impozitarea suplimentara la veniturile obtinute din liberalizarea pretului la gaze la companiile producatoare de gaze. Impreuna cu Ministerul Agriculturii am simplificat si am largit baza de impozitare la impozitul pe veniturile obtinute din agricultura in toate domeniile - vegetal, animal, pomicol - in sensul simplificarii si in sensul extinderii bazei de impozitare si crearii unui mediu concurential, adica sa eliminam evaziunea fiscala din zona agriculturii", a mai spus Chitoiu. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: