Proiectul Legii BUGETULUI de stat pe 2013. Unde se aloca mai multi bani. PLUS: Ce finantari sunt interzise

Data publicarii: 22-01-2013 | Actualitate

Ministerul Finantelor a publicat pe site proiectul Legii bugetului de stat pe 2013. Veniturile luate in calcul sunt de 98,18 miliarde de lei, iar cheltuielile in suma de 116,35 miliarde de lei, cu un deficit de 18,17 miliarde lei.

Pe de alta parte, salariul minim brut pe economie va fi majorat in acest an in doua etape, cu 50 lei de la 1 februarie, ajungand astfel la 750 lei, iar din luna iulie va urca la 800 lei, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale. Decizia a fost luata de Guvern in urma consultarilor cu Fondul Monetar International.

Noua tinta pentru avansul Produsului Intern Brut (PIB) este de 1,6%, fata de "abordarea prudenta" de 1,8% din urma cu zece zile, Guvernul revizuind astfel PIB-ul in scadere, in urma discutiilor cu FMI, potrivit Mediafax. Sinteza indicatorilor macroeconomici pentru bugetul pe acest an contine o estimare de crestere economica de doar 1,6% si un PIB de 623,3 miliarde lei.

Proiectul de buget va fi aprobat miercuri de Guvern.

Ce finantari sunt interzise 

Proiectul Legii bugetului prevede interzicerea finantarii lucrarilor de investitii noi daca nu sunt asigurate surse de finantare a lucrarilor de investitii in continuare, astfel incat sa se respecte termenele de punere in functiune, sau datele de finalizare a proiectelor aflate in derulare.

In plus, sunt interzise finantarile de investitii noi daca in portofoliul ordonatorilor de credite ai bugetelor locale exista proiecte in derulare al caror termen de implementare stabilit prin contract este depasit, pana la finalizarea acestora.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: