Viata dulce la cea mai mare firma de stat: Angajatii Romgaz au prime si sporuri ametitoare

Data publicarii: 22-01-2013 | HR/Cariere

Salariatii Romgaz primesc, din prima luna a acestui an, o suita de sporuri si beneficii consistente. Seful sindicatului spune ca este doar ceea ce li se cuvine, mai ales ca Romgaz a realizat un profit consistent. Puteti vedea documentele in galeria de mai jos

Daca de beneficiile mai mult decat generoase de care beneficiau salariatii Hidroelectrica au curs tone de cerneala si administratorul judicar al companiei a inceput sa taie in carne vie, mai nou ies la iveala detalii despre situatia privilegiata a angajatilor de la cea mai mare companie a statului, Romgaz.

Compania din Medias este, oricum, unul dintre cele mai bune locuri unde sa lucrezi in Romania, laolalta cu celelalte societati din energie, venitul mediu net depasind 4.500 de lei net. Mai mult decat atat, insa, angajatii dispun de o suita de prime, sporuri si beneficii care le urca sensibil castigul lunar. 

Potrivit unor informatii ajunse in posesia ECONOMICA.NET,  salariatii primesc prime de 700 de lei pentru fiecare din sarbatorile mari legale Paste si Craciun, alte prime de muraturi si de vacante precum si o suma medie de circa 700 de lei/luna pentru gazul consumat indiferent ca este vara sau iarna. 

Mai mult, o noua hotarare a conducerii Romgaz instituie o noua sarbatoare legala, in care se da liber, dar  ziua este platita ca si o zi normala de lucru. 

"Se completeaza art. 93, aliniatul(1) cu urmatorul punct : 30 noiembrie - Sfantul Apostol Andrei cel Intai Chemat, Ocrotitorul Romaniei. Se completeaza art.93 cu un aliniat nou astfel: Zilele libere acordate suplimentar celor acordate in Codul Muncii se platesc cu acelasi regim ca zilele libere prevazute la art. 20 din Contractul Colectiv de Munca. Partile convin aplicarea acestei prevederi incepand cu 1 ianuarie 2013”, se arata intr-o decizie luata de conducere in 27 decembrie 2012.

Potrivit aceleeasi decizii, fiecare salariat va beneficia, din partea societatii, de o contributie de 400 de euro, echivalent in lei, pe an la pensiile facultative si de 200 de euro pe an la asigurarile voluntare de sanatate.

Ca si cum atatea beneficii nu ar fi fost de ajuns, aceeasi decizie din 27 decembrie prevede ca angajatilor care beneficiaza de tratament de odihna sau recuperatoriu, de asemenea platit de Romgaz, sa li se ramburseze integral costul biletului clasa 1 la Intercity si 50% din costul biletului cumparat de membrii familiei. Daca angajatul alege transportul auto, i se va remabursa integral costul carburantului. 

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: